Hoppa till sidans innehåll

Motala AIF CK MTB


Tisdagsträningen för MTB-cykling är organiserad av Motala AIF Cykel. Alla MTB-cyklister är välkomna oavsett om du är nybörjare eller erfaren cyklist.
Vid samling delar vi in oss i flera grupper beroende på antalet deltagare och deltagarnas nivå, normalt lätt, medel och teknisk grupp.
Träningen startar kl. 18.00 vid Vätterrundan Arena i Motala och avslutas på samma plats. Kom helst 10 min innan. Turerna tar ca 2 timmar men dess längd påverkas såklart av omständigheterna.
För att delta på av MAIF CK's organiserade aktiviteter ska du vara medlem. Det är dock tillåtet att prova på några gånger innan medlemsskap löses.

Syfte och mål
På tisdagsträningen gäller social cykling. Det innebär att vi inom grupperna håller fart efter kamrat och återsamlas med jämna intervaller. Vid återsamling låter vi de som ligger sist få chansen att hämta andan innan vi ger oss iväg igen.

Social cykling innebär inte att man inte kan och får bli trött, men de som deltar ska inte förvänta sig att tisdagspasset ska bli veckans hårdkörning med tävlingssäsongen som mål.

MTB-turerna är fysiskt krävande men ambitionen är att vi alla förbättrar teknik, styrka och kondition, självklart utifrån var och ens individuella förutsättningar.

Ordning och reda
Vid all cykling i grupp representerar vi MAIF. Vi följer de trafikregler som vi berörs av. Vi visar alltid hänsyn mot våra medtrafikanter, oavsett om vi möter någon i trafiken eller i skogen. Använd alltid sunt förnuft och tänk på att när vi kommer i stor grupp kan vi uppfattas som "störande". 

Vid möte med hästar gäller det att visa extra stor respekt. Stanna cykeln och prata med ryttare. Fråga hur de vill att vi ska mötas, de vet bäst hur deras häst reagerar. Undvik hastiga och yviga rörelser och prata i normal samtalston.

Praktiskt
Vid samling delar vi in oss i beroende på hur många deltagare vi blir. Det kommer att finnas 1 av MAIF utsedd ledare/grupp samt att någon i gruppen utses till köcykel vid samlingen. Ledaren ansvarar för turens sträckning, dess syfte och att alla hänger med. Köcykel åker sist och har till uppgift att meddela gruppens ledare att alla är med.

Oavsett vilken grupp man hamnar i så kommer alltid någon att vara sist och känna sig som en ”bromskloss”. De flesta har någon gång varit sist och känt så men det är viktigt att veta att ingen i gruppen stressas av det. Man kan hamna i fel grupp men det kan man korrigera till nästa gång, eller eventuellt byta grupp under turen om tillfälle ges. 
Vid tekniska problem hjälps vi åt tills vi kan fortsätta. Eventuella avhopp sker i samråd med respektive gruppledare.

Ledarens ansvar

 • Gruppindelning
 • Turernas sträckning, tid och syfte
 • Utse köcyklist
 • Gruppens sammanhållning

Deltagarens ansvar 
Hjälm och funktionsduglig MTB-cykel är obligatoriskt. 
På turen ska varje deltagare ta med: 

 • ICE (In Case of Emergency) i telefonen synligt vid låst telefon

På turerna rekommenderas varje deltagare ta med 

 • Extra slang
 • Luft (ex. pump)
 • Däckavtagare
 • Multiverktyg
 • Kedjelås
 • Dryck

Alla deltagare ska kunna agera köcyklist (gäller inte nybörjare). 
Sen kan det vara gott att ha med någon energi att stoppa i munnen (ex banan, energibar)

 

Varmt välkomna till MAIF cykelklubbs MTB-träningar

Uppdaterad: 17 MAR 2019 13:20 Skribent: Fredrik Hjertz
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer 2020

 

Trimtex

Maurten

Guided Heroes

Racerdepån

Guerciotti

Tandläkare Per Andersson

Postadress:
Motala AIF CK - Cykel
Idrottsparken Bangårdsgatan
59135 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info