Hoppa till sidans innehåll
Foto: Micke Fransson

Åtta MAIF-cyklister i Vättern GP

14 JUN 2017 08:41
Motala AIF CK ställer upp med åtta cyklister på hemmaplan, Vättern GP på torsdag 15 juni. Ove Nilsson och Dennis Wahlqvist, juniorerna; Linus Kvist, Erik Bergström Frisk, Samuel Lord, Emil Lundmark och Jacob Eriksson samt senioren Fredrik Hansen.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2017 09:08

- Juniorerna kör för att vara med och se och lära, men vi tänker köra offensivt inför hemmapubliken och försöka ta hem ett och annat spurtpris, säger Klas Eriksson, lagledare för juniorerna. - Målsättningen är att göra en kul tävling för publiken och se till att vi har en person topp-fem, säjer Ove Nilsson som inte gör någon hemlighet av att den personen kan vara han.

- En axel har krånglat för mig, berättar Dennis Wahlqvist, men nu har jag varit hos sjukgymnast och testar i Nässjös GP på onsdagen. Får se hur det funkar för ska man vara med i Motala så kör man tills man blir avställd eller går i mål!

Fredrik Hansen håller normalt till i seniorklasserna där han tävlar med framgång och gör sitt första framträdande i ett GP i Elitklassen. - Målsättningen är att ligga högt upp från början så jag kan välja egna spår, och kan jag bidra till framgångar för laget är jag nöjd, säger Fredrik.

I Vättern GP får de möta stora delar av den svenska eliten där bland annat Sveriges just nu ende World Tour-cyklist Tobias Ludvigsson är anmäld, Tobias kör vanligtvis i franska FDJ och genomförde nyligen Giro d'Italia. Tobias bror Fredrik är anmäld till loppet och Team Tre Berg mönstrar som vanligt vassa cyklister genom Kim Magnusson, Erik Sandersson, Alexander Wetterhall med flera.

Hålltider för torsdagskvällen på torget i Motala 15 juni 16.00 Möt oss i MAIF CK i vårt tält på torget 16.30 Pressinformation med tävlande och ledare med uppsnack inför SM i Burseryd 21-25 juni där MAIF CK har två mästartröjor att försvara. 17.00 Retrovättern startar, uppvisningslopp med cyklar från 1800-talet och framåt 18.45 Uppvärmning på banan tillåten för tävlande 19.05 Vättern GP startar, man kör 50 minuter plus tre varv. Prisutdelning direkt efter loppet

Välkomna till Motala!

Micke Fransson David Svensson Mediaansvarig Motala AIF CK Sponsoransvarig Motala AIF CK This is a mailto link This is a mailto link 076-825 77 60 073-655 51 51

Vättern GP och Retrovättern ingår i Cykelveckan i Motala som inleds fredagen 9 juni med Mini och MTB-Vättern, Tjejvättern 10 juni, Halvvättern 11 juni och Vätternrundan 16-17 juni. För mer information om Vätternrundan och Cykelveckan i Motala hänvisas till www.vatternrundan.se och för mer information, PM, startlistor etc för Vättern GP se www.vatternrundan.se/vatterngp/. Ackreditering för Cykelveckan görs på www.vatternrundan.se/press och presschef för Vätternrundan och Cykelveckan är Ulrika Smith Svenstedt 0141-22 32 95

Bifogad bild är fri för publicering. Bildtext:
Juniorerna är med för att lära men ska köra offensivt och sikta på att vinna ett och annat spurtpris,
säger Klas Eriksson, lagledare för MAIF CK. Foto: Micke Fransson/maifracing.se

Skribent: EVELIN DAVIDSSON
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer 2021

3. LeWa Sport.png

10. Place Promotion logo.png

7. Allebike logo.png

6. MA Plast logo.png

1. VIMAB logo.jpg

Trimtex

Maurten

Guided Heroes

Tandläkare Per Andersson

Postadress:
Motala AIF CK - Cykel
Idrottsparken Bangårdsgatan
59135 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: motalaaifck@outlook....

Se all info