Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Nyheter


Säkerhet i fokus på nytt cykelforum: ”Vi vill bjuda in alla cykelklubbar”

Hur ska man som cykelklubb arbeta för att öka säkerheten vid cykelträning på allmän väg? Bör Sverige lagstifta om 1.5 metersregeln eller finns det andra möjligheter för att cyklister ska känna sig säkra i trafiken?

I samband med Vätternrundan, fredagen den 12 juni 2020, är det världspremiär för Cykelforum – Nationell Säkerhetskonferens i Motala. En unik halvdagskonferens med fokus på säkerhet kring motion- och träningscykling på landsväg som riktar sig till hela Cykelsverige, myndigheter och andra intresseorganisationer.

– Det finns ingen som inte vill ha säkrare träning på landsväg. Därför bjuder vi nu in Sveriges alla cykelklubbar för att diskutera säkerhetsfrågorna i samband med träning på landsväg, säger Carina Lindgren från cykelklubben Motala AIF CK som är initiativtagare till
Cykelforum – Nationell Säkerhetskonferens.

Hösten 2018 startade Motalaklubben en lokal säkerhetsgrupp för att utveckla säkerheten för cyklister på landsväg. Klubben insåg tidigt att problemet var rikstäckande och att andra cykelklubbar brottades med liknande frågor. Tillsammans med Svenska Cykelförbundet beslutade man därför att arrangera ett nationellt cykelforum där säkerheten står i fokus.

– Vi startade en säkerhetsgrupp i Motala AIF CK 2018 och insåg snart att många klubbar saknade ett forum där man kunde diskutera säkerhetsfrågor, säger Carina Lindgren

Det första Cykelforum äger rum i Folkets Hus i hjärtat av Motala samma dag som världens största motionslopp för cyklister körs – och som i år blivit förlängd med ungefär en och en halv mil, för att öka säkerheten.

Inbjudna är forskare, sakkunniga, föreläsare, myndigheter, politiker på riksdagsnivå, intresseorganisationer och branschfolk. Det blir föreläsningar, paneldebatt och eftersnack med många tillfällen att ställa frågor.

Ambitionen är att Cykelforum – Nationell Säkerhetskonferens ska bli ett återkommande forum och en gemensam plattform för alla cykelklubbar i Sverige där vi tillsammans med myndigheter, politiker och kunskap från forskarna, kan förbättra villkoren för motions- och träningscykling på landsväg.

– Om vi kan få en säkrare arena för cyklingen så har vi bättre förutsättningar att attrahera barn och ungdomar till träningsformen och sporten cykling. Det kommer också att generera fler medlemmar till våra klubbar och därmed växer våra verksamheter.

Vi välkomnar Sveriges cykelklubbar och alla som är intresserade av utvecklingen av säkrare cykling!

Motala AIF CK SÄK & Svenska Cykelförbundet


Cykelforum – Nationell Säkerhetskonferens

När: 12 juni klockan 13.00 till 18.00

Var: Motala Folkets Hus. Konferensen sänds även delvis på storbildsskärmar i samband med Vätternrundan.

Anmälan: Senast den 15 april till e-mail: cykelforum.motala@gmail.com

Arrangör: Motala AIF CK & SCF

Antal platser: 399 – först till kvarn

Programpunkter i urval:
– Bli sedd! föreläsning med Mikael Johannessen/Paul Hemeren från Högskolan i Skövde
– Skydda dig själv! Folksam Helena Stigson
– Vad vet vi inte , behöver vi veta mer ? Cykelcentrum VTI Jones Karlström /Magnus Larsson
– CK SÄK Policy gruppträning MAIF CK
– Del Veien / Dela vägen Norska statens Vegvesen
– Varför inte 1,5 m NU – Transportstyrelsen/Trafikverket

Arrangemanget är kostnadsfritt!

Här hittar ni mer information om evenemanget och program med inbjudna gäster.

(2020-07-25 19:30)
 
(2020-06-10 19:41)
 

Sponsorer 2019

 

Trimtex

Vätternrundan

Maurten

Guided Heroes

Racerdepån

Guerciotti

Tandläkare Per Andersson

Postadress:
Motala AIF CK - Cykel
Idrottsparken Bangårdsgatan
59135 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: motalaaifck@outlook.com

Se all info